Předehřejte troubu na 200 ℃. Brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kousky. Vařte je asi 20 minut do měkka, poté sceďte a nechejte chvíli odkryté v páře.
Složení
Špenátovo-sýrový řízek, pečená mrkev a nadýchaná bramborová kaše
Dopřejte si nádherné trio chutí s naším špenátovo-sýrovým řízkem, pečenou mrkví a nadýchanými bramborami. Křupavý a sýrový špenátový řízek, dokonale pečená mrkev a sametová bramborová kaše se spojí a vytvoří skutečně uspokojující pokrm. Tento recept nabízí uklidňující a chutné vegetariánské jídlo, které ve vás vyvolá chuť na víc.
Příprava
Zahřejte rostlinné mléko a brambory rozmačkejte do hladka. K bramborám postupně za stálého míchání metličkou přilévejte rostlinné mléko, aby byly nadýchané.
Mrkev omyjte (loupání není nutné) a ořízněte vršky. Pokud je mrkev tlustá, rozkrojte ji podélně napůl a naskládejte vedle sebe na plech. Pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem. Přikryjte alobalem a pečte v troubě asi 15 minut. Poté alobal sejměte a pečte dalších 10 minut.
Na zálivku nadrobno nakrájejte cibuli a petrželku. Smíchejte je s olejem, šťávou z půlky citronu a dochuťte solí a pepřem.
Špenátovo-sýrový řízek opečte do křupava a dozlatova podle návodu na obalu. Podávejte s bramborovou kaší a pečenou mrkví. Mrkev pokapejte dresinkem.