Troubu rozehřejte na 200 stupňů a plech vyložte pečicím papírem. Květák očisťete a nakrájejte na růžičky, rozložte na plech a potřete olivovým olejem. Dejte vařit rýži podle návodu na obalu.
Složení
180 gramy Vegetariánský Špenátovo-sýrový ŘÍZEK
1 malý květák
50 g strouhaného parmazánu
2 lžíce olivového oleje
40 ml jogurtu
1/4 limetky, šťáva a kůra
Pár snítek bazalky
Semínka granátového jablka
2 snítky jarní cibulky
1 hrst piniových oříšků
25 g strouhanky
Letní salát se špenátovo-sýrovým řízkem
Vyzkoušejte tento lahodný, lehký vegetariánský letní salát s špenátovo-sýrovým řízkem Garden Gourmet, květákem a semínky granátového jablka, opravdu vynikající!
Příprava
1. Předehřejte troubu a připravte květák na pečení
2. Pečte květák, připravte špenátovo-sýrový řízek a udělejte dresink
V misce smíchejte strouhanku a parmazán. Touto směsí potřete růžičky květáku a pečte 15 minut, nebo dokud nejsou růžičky květáku měkké. Jogurt smíchejte s limetkovou šťávou, solí a pepřem. Osmahněte Garden Gourmet špenátovo-sýrový řízek podle návodu na obalu.
3. Sestavte si salát, dokončete polevou a užívejte si!
Na talíře rozdělte rýži a naaranžujte nakrájený špenátovo-sýrový řízek. Přidejte květák se špenátem a zakončete semínky granátového jablka, piniovými oříšky, najemno nakrájenou jarní cibulkou, sezamovými semínky, bazalkou, limetkovou kůrou a jogurtovým dresinkem.
Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
46.2 gramů
Energie
742.6 Kiloklorie
Tuky
53 gramů
Protein
26.6 gramů