Nejprve začněte tím, že si v kuchyňském robotu vytvoříte červené pesto (viz tip) nebo ho kupte již hotové. Zeleninu opláchněte a očistěte. Jednu papriku si nakrájejte na tenké plátky. Na plátky nakrájejte také rajčata a mozzarellu. Z Portobello hub odřízneme stonky.
Složení
Portobello recept
Pokud hledáte low-carb recept na grilovačku, hlídáte si figuru a chcete se vyhnout pečivu nebo jenom chcete zkusit něco nového, pak je toto vaše šance! Vyzkoušejte vegetariánský Garden Gourmet Sensational burger v žemli z grilovaných Portobello hub. Můžeme vám slíbit, že po těchto burgerech se jen zapráší a zavděčíte se se s nimi jak vegetariánům, tak milovníkům masa. Jak si tuhle grilovanou vegetariánskou dobrotu připravit? Není to nic složitého a celková příprava vám nezabere ani půl hodiny!
Příprava
Rozehřejte si grill a následně na něm opečte Garden Gourmet Sensational burgery podle pokynů na obalu. Když jsou hotové, odstavte je na okraj grilu (například na kousek hliníkové fólie), abychom je udrželi v teple.
Klobouky Portobello houby opečte na grilu z obou stran a okořeňte solí a pepřem.
Můžete začít servírovat! 4 kousky Portobello hub, které vám poslouží jako základna pro burgery, umístíte na talíř. Na každý kousek rozložte rovnoměrně rukolu, Garden Gourmet Sensational burger, plátek mozzarelly a rajčete.
Navrch dejte pikantní červené pesto, ozdobte lístky bazalky a okořeňte červeným pepřem. Všechny připravené burgery přikryjte dalšími 4 Portobello houbami a můžete podávat!
TIP! Domácí pikantní červené pesto
Budete potřebovat: 150 g sušených rajčat (sklenice), 100 g pečené nebo grilované papriky, 4 červené chilli papričky (bez semínek), 1 lžíce piniových oříšků, 2 stroužky česneku, 25 g parmazánu nebo veganského strouhaného sýra a extra panenský olivový olej. Všechny ingredience rozemelte do jemna v kuchyňském robotu. Při mletí přiléváme postupně olivový olej a v případě potřeby dochutíme solí.