Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Serving 2 porce
Trvání 35 MIN
Náročnost středně pokročilí

Složení

1 balení Garden Gourmet Sensational Burger
1 červená cibule
6 ředkviček
1 limetka
hrst salátu rukola
hrst řepných listů nebo jakýkoli jiný zelený salát
½ cibule fenyklu s natí
½ jablka
3 lžíce majonézy
2 „růžové“ žemle (viz tip šéfkuchaře) nebo použijte jakékoli jiné žemle
2 lžíce řepné pomazánky (viz Tip šéfkuchaře) nebo použijte hotový humus z červené řepy
sůl
pepř
2 lžíce kečupu
pár větviček estragonu
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Burgery z červené řepy

Již na první pohled lze poznat, že toto není obyčejný recept na burger. Tento senzačně růžový krasavec vás okouzlí nejen svou barvou, ale i skvělou chutí kombinace červené řepy, jablka, salátu, rukoly, ředkviček a šťavnatého Garden Gourmet Sensational Burgeru.

Příprava

1. NAKRÁJEJTE CIBULI A ŘEDKVIČKY

Cibuli nakrájíme na kroužky a ředkvičky na tenké plátky. Obojí namarinujteme v limetkové šťávě.

2. PŘIPRAVTE SI MAJO

Fenykl „slaw“: fenykl a jablko nakrájíme na tenko nebo nastrouháme. Promícháme s lžící majonézy. Dochutíme solí a pepřem.

Estragonová majo: zbývající majonézu smícháme s nadrobno nakrájeným estragonem.

3. OPEČTE ŽEMLE A POTŘETE JE DIPEM

Polovinu žemle opečeme na (grilovací) pánvi. Velkoryse na ně rozprostřeme řepnou pomazánku. Na vrch položíme salát z řepy a estragonovou majonézu.

4. OPEČTE SENSATIONAL BURGER

Garden Gourmet Sensational Burgery připravíme na pánvi podle pokynů na obalu.

5. POSKLÁDEJTE SI SVÉ BURGERY A MŮŽETE SERVÍROVAT!

Na připravené housky položíme hamburgery, fenyklovou nať, červenou cibuli, ředkvičky a rukolu. Potřeme lžící kečupu a estragonové majonézy. Zakryjeme vrchní částí opečené žemle.

Tipy šéfkuchaře!
Růžové žemle (7ks): 1 balíček směsi na bílý chléb s droždím (450 g), 10 g řepného prášku, 25 g másla, 300 ml vlažné vody, 1 vejce, sezamová semínka nebo mák. Předehřejeme troubu na 200 ° C. Vmícháme prášek z červené řepy do chlebové směsi a přidáme vodu a máslo. Prohněteme a necháme kynout podle pokynů na obalu. Těsto rozdělíme na 7 stejných kusů, které stočíme do kuliček. Vytvarujeme je to kuliček a umístíme na plech. Potřeme vodou nebo lehce rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky nebo mákem. Necháme je opět nakynout na dvojnásobný objem a pečeme cca 15 až 20 minut.
Řepná pomazánka: 2 ks vařené řepy spolu se 100 g cizrny a trochou olivového oleje rozmixujeme na krémovou pomazánku a dochuťíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pokud chceme, můžeme také přidat lžičku tahini (sezamová pasta).

Tips

Kulinářské tipy

Řepa pomazánka
Řepná pomazánka: 2 ks vařené řepy spolu se 100 g cizrny a trochou olivového oleje rozmixujeme na krémovou pomazánku a dochuťíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pokud chceme, můžeme také přidat lžičku tahini (sezamová pasta).
Senzační růžové hamburgery
Na 7 hamburgerových žemlí budeme potřebovat: 1 balíček směsi na bílý chléb s droždím (450 g), 10 g řepného prášku, 25 g másla, 300 ml vlažné vody, 1 vejce, sezamová semínka nebo mák. Předehřejeme troubu na 200 ° C. Vmícháme prášek z červené řepy do chlebové směsi a přidáme vodu a máslo. Prohněteme a necháme kynout podle pokynů na obalu. Těsto rozdělíme na 7 stejných kusů, které stočíme do kuliček. Vytvarujeme je to kuliček a umístíme na plech. Potřeme vodou nebo lehce rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky nebo mákem. Necháme je opět nakynout na dvojnásobný objem a pečeme cca 15 až 20 minut.
Nutriční hodnoty

REFERENČNÍ HODNOTY

Per Serving

Sacharidy
47.2 gramů
Energie
457.7 Kiloklorie
Tuky
18.3 gramů
Protein
19.2 gramů