Cibuli nakrájíme na kroužky a ředkvičky na tenké plátky. Obojí namarinujteme v limetkové šťávě.
Složení
Burgery z červené řepy
Již na první pohled lze poznat, že toto není obyčejný recept na burger. Tento senzačně růžový krasavec vás okouzlí nejen svou barvou, ale i skvělou chutí kombinace červené řepy, jablka, salátu, rukoly, ředkviček a šťavnatého Garden Gourmet Sensational Burgeru.
Příprava
Fenykl „slaw“: fenykl a jablko nakrájíme na tenko nebo nastrouháme. Promícháme s lžící majonézy. Dochutíme solí a pepřem.
Estragonová majo: zbývající majonézu smícháme s nadrobno nakrájeným estragonem.
Polovinu žemle opečeme na (grilovací) pánvi. Velkoryse na ně rozprostřeme řepnou pomazánku. Na vrch položíme salát z řepy a estragonovou majonézu.
Garden Gourmet Sensational Burgery připravíme na pánvi podle pokynů na obalu.
Na připravené housky položíme hamburgery, fenyklovou nať, červenou cibuli, ředkvičky a rukolu. Potřeme lžící kečupu a estragonové majonézy. Zakryjeme vrchní částí opečené žemle.
Tipy šéfkuchaře!
Růžové žemle (7ks): 1 balíček směsi na bílý chléb s droždím (450 g), 10 g řepného prášku, 25 g másla, 300 ml vlažné vody, 1 vejce, sezamová semínka nebo mák. Předehřejeme troubu na 200 ° C. Vmícháme prášek z červené řepy do chlebové směsi a přidáme vodu a máslo. Prohněteme a necháme kynout podle pokynů na obalu. Těsto rozdělíme na 7 stejných kusů, které stočíme do kuliček. Vytvarujeme je to kuliček a umístíme na plech. Potřeme vodou nebo lehce rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky nebo mákem. Necháme je opět nakynout na dvojnásobný objem a pečeme cca 15 až 20 minut.
Řepná pomazánka: 2 ks vařené řepy spolu se 100 g cizrny a trochou olivového oleje rozmixujeme na krémovou pomazánku a dochuťíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pokud chceme, můžeme také přidat lžičku tahini (sezamová pasta).