Ředkvičky nakrájíme na tenko a namarinujeme limetkovou šťávou a solí. Smícháme wasabi s majonézou. Nakrájíme shiitake houby.
Složení
Fazolové burgery
Příprava
Dužinu avokáda nakrájíme na plátky a pokapeme limetkovou šťávou. Smícháme mouku s mlékem a ve směsi obalíme nakrájené kroužky cibule.
Žemle rozkrojené na poloviny opečeme na (grilovací) pánvi. Nakrájené shiitake houby zprudka osmažímem na pánvi a pokapeme teriyaki omáčkou. Odložíme stranou.
Obalené cibulové kroužky osmažíme do hněda ve vetším množství slunečnicového oleje. Vyndáme na kuchyňský papír a necháme vsáknout přebytečný olej, osolíme.
Senzační hamburgery Garden Gourmet připravíme na pánvi podle pokynů na obalu.
Na spodní část žemlí natřeme wasabi majonézu. Vložíme hlávkový salát, připravené hamburgery, avokádo, shii-take, fazolové klíčky, ředkvičky a znovu wasasabi majonézu. Přiklopíme vrchní částí opečené žemle.
Tip šéfkuchaře!
Černé žemle (7ks): 1 balíček směsi na bílý chléb s droždím (450 g), 10 g prášku z aktivního uhlí, 25 g másla, 300 ml vlažné vody, 1 vejce, sezamová semínka a nebo mák. Předehřejeme troubu na 200 ° C. Do chlebové směsi zamícháme prášek z aktivního uhlí a přidáme vodu a máslo. Prohněteme a necháme kynout podle pokynů na obalu. Těsto rozdělíme na 7 stejných kusů a stočíme do kuliček. Vytvarujeme je do kuliček a umístíme na vymazaný plech. Potřeme vodou nebo lehce rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky nebo mákem. Necháme je opět nakynout na dvojnásobný objem a pečeme je cca. 15 až 20 minut.