Oloupané a nakrájené brambory osolíme a dáme péct na pečícím papíře do trouby (vyhřáté na 180°). Pečeme cca 20-30 minut, dokud nejsou brambory zlatavé.
Složení
2 balení Garden Gourmet Veggie řízek
250 g brambor
1 plechovka zeleného hrášku
2 větvičky cherry rajčátek
2 lžíce olivového oleje
1 špetka soli
50 ml červeného vína
150 ml balzamikového octa
4 lžíce cukru
Veggie řízek s bramborami
Příprava
1. DEJTE PÉCT BRAMBORY
2. OPEČTE PROPLÁCHNUTÝ HRÁŠEK
Mezitím si na mírně rozpáleném oleji lehce opečeme nakládaný a propláchnutý hrášek.
3. NA PÁNVI OPEČTE CHERRY RAJČATA
Cherry rajčátka na větvičce zprudka opečeme na rozpáleném oleji a dusíme dokud nejsou měkká.
4. PŘIPRAVTE SI BALZAMIKOVOU OMÁČKU
Balzamikovou omáčku si připravíme zkaramelizováním cukru na pánvi. Poté přilijeme balzamikový ocet a červené víno. Přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
5. OSMAŽTE VEGGIE ŘÍZEK
Řízek smažíme na mírném ohni z cca 10 minut dozlatova. V polovině smažení řízek otočíme.
6. PODÁVEJTE, DOBROU CHUŤ!
Řízek s pečenými bramborami podáváme s balzamikovou redukcí, hráškem, grilovanými cherry rajčátky a kouskem citrónu.
Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
56.9 gramů
Energie
500.8 Kiloklorie
Tuky
16.7 gramů
Protein
22.5 gramů