Baby brambory vaříme ve slupce doměkka, slijeme a rozpůlíme. Na pánvi rozpálíme olej a uvařené brambory osmažíme do zlatohněda. V poslední minutě přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce vše orestujeme.
Složení
Veggie Řízek s bramborovým salátem
Řízek s bramborovým salátem je snad to nejtradičnější a nejoblíbenější české jídlo. Vyzkoušejte tuto českou klasiku i v dokonale odlehčené a veganské verzi, která se hodí i na letní dny a to díky veggie řízku od Garden Gourmet!
Příprava
Veggie řízek Garden Gourmet připravíme dle instrukcí uvedených na obalu.
Polníček opláchneme a osušíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, jarní cibulku na kolečka a půlku avokáda rozkrájíme na kostičky.
Příprava dresingu: Druhou polovinu avokáda smícháme se šťávou z půlky citrónu, dvěma lžícemi olivového oleje, dvěma lžícemi majonézy, jednou lžičkou hořčice, dochutíme medem (nepovinné) a celou směs rozmixujeme.
Salát, rajčata a avokádo rozdělíme na čtyři talíře, ozdobíme jarní cibulkou a pokapeme dresingem.
Druhou polovinu citrónu rozkrájíme na kousky a podáváme k řízku a opečeným bramborům.