Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Řízek s pečenými bramborami s rajčatovým salátem a avokádovým dresinkem

Veggie Řízek s bramborovým salátem

Serving 4 porce
Trvání 20 MIN
Náročnost Snadný

Složení

1 balení Garden Gourmet Veggie řízek
500g baby brambor
150g polníčku
400 g cherry rajčátek
1 avokádo
1 citron
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce majonézy
1 lžička hořčice
Volitelné: 1 lžička medu
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Veggie Řízek s bramborovým salátem

Řízek s bramborovým salátem je snad to nejtradičnější a nejoblíbenější české jídlo. Vyzkoušejte tuto českou klasiku i v dokonale odlehčené a veganské verzi, která se hodí i na letní dny a to díky veggie řízku od Garden Gourmet!

Příprava

1. UVAŘTE BABY BRAMBORY

Baby brambory vaříme ve slupce doměkka, slijeme a rozpůlíme. Na pánvi rozpálíme olej a uvařené brambory osmažíme do zlatohněda. V poslední minutě přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce vše orestujeme.

2. PŘIPRAVTE SI VEGGIE ŘÍZEK

Veggie řízek Garden Gourmet připravíme dle instrukcí uvedených na obalu.

3. PŘIPRAVTE SI ZELENINU

Polníček opláchneme a osušíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, jarní cibulku na kolečka a půlku avokáda rozkrájíme na kostičky.

4. PŘIPRAVTE SI DIP

Příprava dresingu: Druhou polovinu avokáda smícháme se šťávou z půlky citrónu, dvěma lžícemi olivového oleje, dvěma lžícemi majonézy, jednou lžičkou hořčice, dochutíme medem (nepovinné) a celou směs rozmixujeme.

5. ROZDĚLTE ZELENINU A ŘÍZKY NA TALÍŘE A SERVÍRUJTE!

Salát, rajčata a avokádo rozdělíme na čtyři talíře, ozdobíme jarní cibulkou a pokapeme dresingem.
Druhou polovinu citrónu rozkrájíme na kousky a podáváme k řízku a opečeným bramborům.

Nutriční hodnoty

REFERENČNÍ HODNOTY

Per Serving

Sacharidy
37 gramů
Energie
1 Kilocalorie
Tuky
16.2 gramů
Protein
12.1 gramů