Rýži uvařte podle návodu na obalu a zelí nakrájejte na tenké nudličky.
Složení
1 balení Garden Gourmet Veganský řízek
200 g hladké bílé rýže (nebo japonské sushi rýže)
1/4 bílého zelí
1 malá chili paprička
2 jarní cibulky
1 malý stroužek prolisovaného česneku
1/2 lžičky strouhaného zázvoru
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička worcesterské omáčky
5 lžic kečupu
1 lžíce hnědého cukru
1 snítka koriandru
Černá a bílá sezamová semínka
Řízek Tonkatsu
Uvařte si autentické japonské jídlo. Dozlatova opečený veganský řízek na horké bílé rýži a sladkokyselá omáčka jsou tou nejlepší kombinací, kterou musíte vyzkoušet!
Příprava
1. Uvařte rýži a nakrájejte zelí
2. Připravte omáčku a nakrájejte zeleninu
Jarní cibulku a chili papričku nakrájejte na tenká kolečka. Sladkokyselou omáčku připravte smícháním česneku, zázvoru, rýžového octa, cukru, sójové a worchesterské omáčky s kečupem.
3. Osmažte řízky
Osmažte Garden Gourmet Veganské řízky podle návodu na obalu do dozlatova a dokřupava.
4. Nazdobte talíře a nakrájejte řízky
Když jsou řízky téměř hotové, rozdělte rýži na dva talíře, navrch rozdělte na tenké plátky nakrájené zelí, které můžete ještě trochu pokapat rýžovým octem. Řízky nakrájejte na nudličky a rozložte na zelí. Omáčku podávejte zvlášť.
5. Dolaďte a podávejte!
Jídlo posypejte jarní cibulkou, nakrájenou papričkou, koriandrem a sezamovými semínky.
Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
96.6 gramů
Energie
647.7 Kiloklorie
Tuky
14.6 gramů
Protein
26.3 gramů