Cizrnu sceďte, tekutinu si nechte. Ručním mixérem rozšlehejte 3 vrchovaté lžíce tekutiny z cizrny a po kapkách přidávejte slunečnicový olej, dokud nevznikne majonéza (čím více oleje přidáte, tím hustší bude omáčka). Poté vmícháme tahini a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Složení
Zeleninová mísa
Tato Garden Gourmet Zeleninová mísa může být složena ze zbytků zeleniny a je perfektní s domácí majonézou tahini.
Příprava
Červenou cibuli nakrájejte na kolečka a bohatě pokapejte limetkovou šťávou, aby marinovala. Cizrnu osmahneme na troše oleje na pánvi a posypeme zaatarem.
Quinou uvaříme podle návodu na obalu. Použít ji můžete teplou nebo vychlazenou podle chuti.
Mrkev nakrájíme na tenké proužky. Avokádo nakrájíme na plátky nebo kostičky. Cherry rajčata překrojte napůl.
Smažte vegetariánské kuličky ze všech stran dozlatova podle návodu na obalu. Do misek rozdělte trochu salátu a kolem dokola přidejte quinou, zeleninu a zeleninové kuličky. Ozdobte semínky granátového jablka a podávejte s tahini majonézou. Zbylou tahini majonézu uchovávejte v lednici pro pozdější použití.
