Polovinu špenátu a jarní cibulku rozmixujte s mlékem a vejcem v mixéru najemno. Do vzniklé směsi přimíchejte mouku, trochu soli a pepře.
Složení
2 sklenice Garden Gourmet Vuňáka
200 g čerstvého omytého špenátu
250 ml rostlinného mléka, např. ovesného nebo mandlového mléka
125 g mouky nebo celozrnné pšeničné mouky
1 velké vejce nebo vegan alternativa
1 zelené jablko (Granny Smith)
3 jarní cibulky
½ okurky
½ červené cibule
sůl
pepř
olivový olej na pečení
1 lžíce veganské majonézy
200 ml veganského jogurtu
1 lžíce kopru
Veganské palačinky s vuňákem
Máte chuť na něco nového? Vyzkoušejte zelené palačinky s veganským tuňákem a lahodným jogurtovým dipem!
Příprava
1. Připravte těsto
2. Jde se na palačinky
Na pánvi na středním plameni opečte 4 palačinky, aby barva zůstala pěkně zelená. Nechte je vychladnout.
3. Nakrájejte zeleninu
Okurku podélně rozřízněte, lžící vyškrábněte semínka a poté ji znovu podélně nakrájejte na cca. 10cm proužky. Jablka nakrájejte na tenké měsíčky a jarní cibulku na tenká kolečka.
4. Obložte palačinky
Na každou palačinku rozprostřete několik listů špenátu, jablka, proužky okurky, nakrájenou cibuli, jarní cibulku a polovinu skleničky Vuňáka.
5. Čas na jogurtový dip
Nasekejte kopr a smíchejte ho s jogurtem a majonézou. Dochuťte solí a pepřem.
6. Závěrečný „tuning“
Palačinky pokapejte jogurtovým dipem a můžete se pustit do jídla.
Kulinářské tipy
Tip na cestovní balení
Čtvrtinu palačinky přeložte zespodu přes náplň a pak palačinku ze strany srolujte. Zabalte ji do kousku pečicího papíru nebo alobalu, aby držela pohromadě. Omytou skleničku od Vuňáka použijte na přepravu jogurtovo koprového dipu.
Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
33 gramů
Energie
443.3 Kiloklorie
Tuky
23.2 gramů
Protein
27.9 gramů