Cibuli nakrájejte na půlkolečka a česnek nasekejte. Papriku nakrájejte na proužky. Vše smažte dohromady v hrnci asi 10 minut na hojném množství oleje, posypejte paprikou a ještě pár minut doměkka opékejte. Zelenina by měla pustit šťávu a změknout, což způsobí, že se všechny komponenty chuťově spojí.
Složení
JAK UVAŘIT KUSKUS? Co vegetariánský guláš s kuskusem?
Milujeme českou kuchyni! Tradiční jídla našich babiček ale neváháme upravovat do modernější podoby. S využitím našich veggie kuliček s tak můžete lehce připravit alternativu k masovým pokrmům. Tento hřejivý kuskusový guláš s Garden Gourmet Veggie kuličkami je opravdu rychlý a snadný. Uvařit ho zvládne i úplný začátečník a na přípravu budete potřebovat pouze jednu pánev a pár ingrediencí! Vynikající chuť našich vegetariánských kuliček se do guláše skvěle hodí a pochutnají si na něm i milovníci tradičního pojetí tohoto pokrmu. Máte připraveny všechny suroviny? Jdeme na to!
Příprava
Přidejte kuskus a vývar a přiveďte k varu. Nechte povařit asi 8 minut, dokud nebude kuskus hotový.
Smíchejte kuličky a přidejte nakrájená rajčata. Přiveďte k varu a nechte asi 5 minut probublávat, dokud nejsou kuličky úplně teplé.
Dochuťte (je-li třeba) solí a pepřem. Do guláše vmíchejte špetku smetany, která jeho chuť zjemní a dodá požadovanou konzistenci. Na závěr posypejte nahrubo nasekanou petrželkou. Takto pěkně vizuálně připravený guláš můžete servírovat. Bezmasá varianta tohoto oblíbeného jídla je více lehká a skvěle se hodí na sváteční tabuli. Zároveň ji ale připravíte doslova do pár desítek minut a neušpiníte ani moc nádobí. Doufáme, že vám náš recept bude chutnat. Dobrou chuť!
Náš tip: V případě, že nepatříte mezi velké milovníky kuskusu, dala by se tato příloha nahradit chlebem, plackami, bramborami nebo těstovinami. Výběr je jen na vás.