Přivedeme k varu pánev s velkým množstvím vody a trochou soli, kde poté budeme zeleninu blanšírovat. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Odstraníme konce zelených fazolí a nakrájíme je na polovinu. Špičaté zelí nakrájíme na nudličky a okurku na plátky nebo tyčinky.
Složení
Veganské indonéské gado gado
Rádi objevujete nová jídla a taje orientálních kuchyní? Přeneste se s námi na chvílku do Indonésie a vyzkoušejte náš recept na veganskou verzi tradičního pokrmu Gado-Gado! Gado Gado je druh salátu, který vás překvapí nejen nevšední kombinací chutí, ale i svou jednoduchou přípravou! Inspirujte se už dnes a zažijte chutě Indonésie!
Příprava
Rýži uvaříme podle pokynů na obalu. Zeleninu (kromě okurky) postupně po jednomu druhu zvlášť blanšírujeme ve vroucí vodě. Po vyndání z pánve zeleninu opláchneme pod studenou vodu a osušíme.
Nyní si připravíme arašídovou omáčku. Šalotku a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji do průsvitnosti. Poté přidáme arašídové máslo a přilijeme kokosové mléko. Mícháme dokud se vše nespojí a omáčka nebude krásně hladká. Necháme projít varem a podle chuti dochutíme sójovou omáčkou a sambalem.
Garden Gourmet Veggie kuličky připravíme na pánvi podle pokynů na obalu. Do teplé rýže vmícháme fazole, mrkev, špičaté zelí, fazolové klíčky, okurku a nakonec přidáme hotové Garden Gourmet Veggie kuličky.
Jako závěrečnou tečku salát polijte arašídovou omáčkou a posypte smaženou cibulkou, empingem, seroendengem nebo sambalem. Dobrou chuť!