Špenát dejte do pánve s jednou polévkovou lžící vody a na středním plameni ho nechte za stálého míchání (asi minutu) zavadnout. Pak špenát propláchněte v cedníku pod studenou vodou. Vymačkejte z něj přebytečnou vodu a rozmixujte ho tyčovým mixérem do hladka.
Složení
Vánoční Pizza Gourmet
Překvapte letos své hosty rostlinnou pizzou ve tvaru vánočního stromečku ozdobeného našimi Garden Gourmet Veggi kuličkami.
Příprava
Ve velké míse smíchejte mouku s kváskem z droždí, špenátovým protlakem, olivovým olejem, vodou a solí. (Množství vody závisí na tom, kolik je vody ve špenátovém protlaku. Těsto může být měkké a lehce lepivé, stačí přidat ještě trochu mouky.) Těsto hněťte ručně asi 8-10 minut na kuchyňské desce. Pak ho vraťte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout do dvojnásobného objemu.
Předehřejte troubu na 230 ℃. Nakrájejte zeleninu na zdobení: papriky rozpulte a jednu polovinu nakrájejte příčně na tenké obloučky. Cibuli nakrájejte na tenké půlkroužky a rajčata na polovinu. Ze zbývající papriky vykrojte hvězdičku pomocí vykrajovátka na vánoční cukroví.
Plech vyložte pečicím papírem. Dejte na něj vykynuté těsto, které natáhněte do tvaru velkého trojúhelníku. Z toho pak vyřízněte 4 rohy na obou stranách a vytvarujte kmen ve spodní části.
Kromě asi 0,5cm okraje, naneste lžící na celý pizza stromek rajčatovou omáčku. Posypte základ pizzy oreganem a sýrem.
Vytvořte na pizze „řetězy“ z papriky a cibule. Naaranžujte „vánoční kouličky“ z vegetariánských kuliček a rajčátek. Nezapomeňte na kmen stromku.
Vánoční pizzu pečte uprostřed trouby asi 12 až 18 minut.
Pizzu po upečení dozdobte paprikovou vánoční hvězdou, lístky bazalky a semínky granátového jablka. Šťastné a veselé pochutnání!