Nejprve začněte s přípravou zeleniny. Rajčata a kyselou okurku nakrájejte na plátky a odložte stranou. Cibuli nasekejte na silnější proužky a na trošce olivového oleje krátce ogrilujte na pánvi. Hotovou cibulku přidejte k přípravené zelenině.
Složení
Recept na Veganský burger Garden Gourmet
Kdo by nemiloval burgery! Na tuto původně americkou pochoutku prostě jednou za čas dostane chuť každý a díky veganským burgerům od Garden Gourmet si ji mohou dopřát i všichni vegetariáni a vegani. Nejlépe chutnají při západu slunce na letní grilovačce, připravit si je ale můžete kdykoliv v roce. Jdeme na to?
Příprava
Pokračujte přípravou housek. Hamburgerové bulky rozkrojte po celé délce a opečte dozlatova, dokud se na vnitřní strany neotisknou značky grilu. Houska se díky tomu zpevní a při zakousnutí hezky křupne. Pokud zrovna nemáte k dispozici gril, pečivo můžete opéct i na suché pánvi nebo v troubě.
A teď to nejdůležitější! Veganské burgery Garden Gourmet můžete připravit hned třemi způsoby. Na pánvi je smažte 5-7 minut v slabé vrstvě oleje při mírné teplotě a v polovině času je obraťte. Burgery lze i opéct v troubě předehřáté na 200 °C cca 8-10 min, opět v půlce času nezapomeňte burgery obrátit.
Mezitím si dokončete přípravu housek. Spodní díl lehce potřeme majonézou, zakryjte hlávkovým salátem, na něj už položte hotové burgery. Na teplou placičku poklaďte rajčata, grilovanou červenou cibulí a plátky kyselé okurky. Podle podle chuti zakápněte kečupem a přiklopte vrchním dílem housky. Voila, veganské burgery jsou na světě!