Předehřejte troubu na 200℃. Připravte si hrnec s větším množstvím osolené vody a přiveďte k varu. Brokolici nakrájejte na stejně velké růžičky, očistěte zelené fazolky a odřízněte 1 cm spodní části chřestu. Připravte si hrášek.
Složení
1 balení Garden Gourmet květákový řízek
300 g batátů (sladkých brambor)
150 g brokolice
150 g zelených fazolek
50 g hrášku, nebo sójových bobů
1 lžička sušeného oregana
100 g zeleného chřestu
špetka soli
2 lžičky olivového oleje
Trochu pepře
Květákový řízek se zeleninou
Hledáte lehké a vegetariánské jídlo pro rodinu a chcete do svého jídelníčku zařadit více zeleniny? Vyzkoušejte náš recept s křupavým květákovým řízkem Garden Gourmet podávaným s pečenými batáty a křupavou zeleninou!
Příprava
1. Připravte si zeleninu
2. Zeleninu povařte a dochuťte
Zeleninu vařte odděleně několik minut do křupava. Promíchejte je a dochuťte pepřem, solí a trochou olivového oleje.
3. Opečte batáty
Batáty oloupeme a nakrájíme na stejné kousky. Smíchejte je s olejem, solí, pepřem a oreganem a vložte do zapékací mísy. Brambory opékejte asi 20 minut do zlatova, až jsou hotové.
4. Připravte si květákový řízek Gardem Gourmet
Květákový řízek opečte na trošce oleje na pánvi dozlatova a křupava, podle návodu na obalu.
5. A můžete servírovat, přejeme dobrou chuť!
Květákový řízek podávejte s míchanou zeleninou a pečenými batáty.
Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
59.1 gramů
Energie
411.8 Kiloklorie
Tuky
13.7 gramů
Protein
15 gramů