Příprava opravdu není náročná. Začneme rýží. Tu uvaříme podle návodu na obalu. Během zhruba 15 min. vaření, rýži polijte sushi octem. Jídlu to dodá exotickou vůni a chuť.
Složení
POKE BOWL RECEPT
Dnes jsme si pro vás připravili trochu exotiky! Slyšeli jste o Poke Bowl? Tento oblíbený havajský recept se skládá ze syrových kostiček rybího masa, rýže a sezónního ovoce či zeleniny. Ačkoli si tento pokrm zakládá hlavně na výrazné chuti ryby, dokážeme vám, že si ho s Garden Gourmet můžete snadno připravit i bez ní. Chcete si doma vyzkoušet svůj vlastní v chutné veganské verzi? Pak pro vás máme rychlý a snadný recept, který vás určitě nadchne. Toto havajské jídlo je stále více oblíbené a hodí se i na setkání s přáteli. Vyzkoušejte naši plně veganskou misku Poke Bowl s Vuňákem Garden Gourmet a vychutnejte si šťavnatou exotiku! Mňam!
Příprava
Mezitím si připravte speciální dresink pro bowl: smíchejte v něm všechny ingredience. Místo sladkého japonského rýžového vína můžete použít i bílé víno s 2 lžičkami agávového sirupu. Výsledná chuť bude velmi podobná. Z červené papriky odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na tenké proužky.
Mango, ředkvičky, okurku a avokádo nakrájejte na kostičky pokapané limetkovou šťávou. Červené zelí nastrouhejte na tenké plátky a špenát vložte do studené vody. Dopřejte jim pěti až deseti minutovou lázeň a občas je promíchejte, obzvlášť, jestli používáte špenát ze zahrádky. Jemný pohyb by měl pomoct uvolnit nečistoty a hlína by měla spadnout na dno. Špenát v pokrmu tak bude hezky čistý.
Vychladlou rýži rozdělte do dvou misek a dokola naaranžujte zeleninu a mango. Dejte si záležet, ne nadarmo se říká, že se jí očima! Špenátové listy rozdělte uprostřed s Garden Gourmet Vuňákem navrchu.
Misky podávejte se sójovým dresinkem a posypte sezamovými semínky pro zvýraznění chuti i vizuální efekt. Ať už si tuto veganskou variantu bowl receptu užijete s kýmkoli, určitě vás osvěží a bude skvěle chutnat. Jídlo je navíc velice lehké a zdravé. Dobrou chuť!