Těsto rozválejte o pár cm větší/tenčí a nechte ho 10 minut odpočinout. Mezitím pomocí štětce vymažte formičky na tartaletky olejem a lehce je vysypte moukou.
Složení
Šťastné a veselé tartaletky
Tyto veselé veganské tartaletky jsou perfektním vánočním předkrmem. Chutnají ještě lépe s našimi senzačními Veggie nudličkami. Vyzkoušejte je sami!
Příprava
Vykrájejte z těsta kolečka a rozdělte je do formiček na tartaletky. Pěkně těsto natlačte do rohů a až po okraje. Potom vložte do každé formičky kousek pečicího papíru, který je vyšší než okraje, a rovnoměrně formičky naplňte sušenými fazolemi. Dejte tartaletky na cca 30 minut do lednice. Mezitím si předehřejte troubu na 180℃.
Tartaletky s fazolemi pečte uprostřed trouby asi 20-25 minut dozlatova a křupava. Po upečení odstraňte papír s fazolemi a nechte tartaletky ve formách vychladnout.
Kostky dýně rozložte na plech a pokapejte několika lžícemi vody. Pečte je v troubě (180℃) asi 20 minut. V polovině pečení je otočte. Upečenou dýni nechte vychladnout a pak ji rozmačkejte vidličkou. Přidejte petrželku, olivovou a rajčatovou tapenádu a celé to dochuťte citronovou kůrou, solí a pepřem.
Uvařenou červenou řepu nakrájejte na měsíčky a na pánvi orestujte Veggie nudličky podle návodu na obalu.
Do každé tartaletky dejte asi 1cm vrstvu dýňové tapenády a navrch naaranžujte řepu s Veggie nudličkami. Pokapejte pestem a dozdobte semínky granátového jablka, dýňovými semínky, lístky řeřichy a hrstí klíčků. Ihned vychutnávejte.