Všechny potřebné ingredience si vyskládejte na linku a připravte si je tak, abyste je měli po ruce.
Složení
Červené kari recept
Červené kari je jedním z nejrozšířenějších druhů kari a jedním ze základních kamenů thajské kuchyně. Tradiční recept, který jsme si pro vás připravili, kombinuje červenou pastu, kokosové mléko, zeleninu a veggie nudličky. Spojením kokosového mléka a červené kari pasty vzniká dokonale vyvážený, lehce pikantní a krémový pokrm, který roztančí vaše chuťové pohárky. Jeho popularita se rozšířila z thajských ulic do celého světa, a dnes si červené kari můžete vychutnat ve všech možných variantách – od street foodu až po fine dining. Velkou výhodou červeného kari je jednoduchost jeho přípravy a zároveň komplexnost jeho chuti. Na své si přijdou milovníci pálivých jídel, i ti, kteří pálivému jídlu moc neholdují. Pro úpravu pálivosti si při vaření stačí pohrát s poměrem kari pasty a kokosového mléka. Vyhrňte si rukávy, připravte si vše potřebné a pusťme se do toho společně. Lepší vegetarian kari jste ještě nejedli.
Příprava
Papriku důkladně omyjte, odstraňte stopku a vydlabejte vnitřní část se semínky. Následně ji nakrájejte na tenké proužky.
Nakrájenou papriku společně s jedním balením Garden Gourmet Veggie nudličkami vložte do rozehřáté pánve nebo woku a osmahněte na mírném ohni po dobu zhruba 5 minut.
K paprice a nudličkám přidejte kokosové mléko a 3 lžičky pasty z červeného kari. Vše důkladně promíchejte, aby nevznikly žádné hrudky a nechte vařit zhruba 10 minut.
Tip: Pokud máte kari raději méně pálivé, pohrajte si s poměrem kari pasty a kokosového mléka – méně pasty a více mléka pro jemnou chuť, přidáním více pasty se pak zavděčíte milovníkům pálivých jídel.
Hotovou polévku nalijte do misek nebo hlubokých talířů a ozdobte čerstvým koriandrem. Dobrou chuť!