Uvařte sushi rýži podle návodu na obalu. Teplou, právě uvařenou rýži pokapejte octovou směsí (voda, ocet, cukr, sůl) a promíchejte. Rýži nechte vychladnout dokud nebude vlažná.
Složení
Páteční barevné vegan sushi s Vuňákem
Chcete si zpestřit páteční večer? Už dál nehledejte! Připravte si své veganské barevně duhové sushi s Garden Gourmet Vuňák. Překvapte tímto skvělým vegan sushi svou rodinu a přátele. Poděkujte nám později!
Příprava
Přiveďte k varu pánev s velkým množstvím vody. Špenát velmi krátce spařte, propláchněte pod studenou vodou, sceďte a osušte. Oloupejte a nakrájejte mrkev na tenké proužky a blanšírujte 30 sekund. Sceďte a propláchněte pod studenou vodou. Okurku, papriku a mango nakrájejte na tenké proužky.
Položte list mořských řas na bambusovou podložku lesklou stranou dolů. Rovnoměrně na ni rozprostřete vrstvu vařené rýže a nechte asi 2 palce mořských řas nezakrytých.
Proužek špenátových listů rozložte zleva doprava mírně nad střed rýže. Na to rozdělte proužek Garden Gourmet Vuňáka a zakryjte listy špenátu.
Proužky mrkve, okurky, manga a papriky úhledně rozdělte podél Vuňáka. Pomocí podložky na sushi převalte rýži přes náplň a utěsněte rolku prázdným okrajem mořské řasy.
Sushi rolku nakrájejte ostrým nožem namočeným v horké vodě na cca 2 cm plátky. Sushi podávejte na velkém talíři a posypte sezamovými semínkami! Můžete doplnit nakládaným zázvorem, wasabi pastou, sójovou omáčkou nebo vyzkoušejte náš kulinářský tip na dokonale se hodící domácí sushi omáčku! Dobrou chuť a užijte si své domácí a rostlinné sushi!