Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Mísa na křupavý květák

Květákový řízek v zahradní míse

Serving 2 porce
Trvání 33 MIN
Náročnost Snadný

Složení

1 balení Garden Gourmet květákový řízek
1 svazek mrkve
1 svazek ředkviček
75 g hlávkového salátu
1/4 okurky
1 citron
150 g quinoa
2 lžíce běžného hummusu
3 lžíce rostlinného jogurtu
1 hrst vlašských ořechů
1 snítka máty
2 lžíce olivového oleje
Sůl a pepř
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Květákový řízek v zahradní míse

Na snadný a výživný vegetariánský oběd máme perfektní recept: mísu plnou zeleniny a květákový řízek Garden Gourmet.

Příprava

1. Předehřejte troubu a připravte si mrkev

Předehřejte troubu na 200℃. Nať mrkví seřízněte asi 1 cm nad stonky. Omyjte je a podélně je rozpůlte, aby poloviny byly přibližně stejně silné. Rozložte je na plech a pokapejte olivovým olejem. Posypte solí a pepřem

2. Uvařte quinou a připravte si zeleninu

Mrkev opékejte asi 20 minut, dokud nezměkne a lehce zhnědne. Mezitím si uvaříme quinou podle návodu na obalu. Okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky.

3. Připravte si omáčku

Lístky máty nasekáme nadrobno a smícháme s jogurtem. Podle chuti přidejte trochu soli a pepře.

4. Rozdělte misku a užívejte si!

Do „mističek“ nasypte quinou a rozdělte mezi ně zeleninu, salát a hummus. Mezitím si opečte květákový řízek podle návodu na obalu. Posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a podáváme s jogurtovou omáčkou.

Nutriční hodnoty

REFERENČNÍ HODNOTY

Per Serving

Sacharidy
65.2 gramů
Energie
599.1 Kiloklorie
Tuky
1 gram
Protein
15.8 gramů