Předehřejte troubu na 200℃. Nať mrkví seřízněte asi 1 cm nad stonky. Omyjte je a podélně je rozpůlte, aby poloviny byly přibližně stejně silné. Rozložte je na plech a pokapejte olivovým olejem. Posypte solí a pepřem
Složení
1 balení Garden Gourmet květákový řízek
1 svazek mrkve
1 svazek ředkviček
75 g hlávkového salátu
1/4 okurky
1 citron
150 g quinoa
2 lžíce běžného hummusu
3 lžíce rostlinného jogurtu
1 hrst vlašských ořechů
1 snítka máty
2 lžíce olivového oleje
Sůl a pepř
Květákový řízek v zahradní míse
Na snadný a výživný vegetariánský oběd máme perfektní recept: mísu plnou zeleniny a květákový řízek Garden Gourmet.
Příprava
1. Předehřejte troubu a připravte si mrkev
2. Uvařte quinou a připravte si zeleninu
Mrkev opékejte asi 20 minut, dokud nezměkne a lehce zhnědne. Mezitím si uvaříme quinou podle návodu na obalu. Okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky.
3. Připravte si omáčku
Lístky máty nasekáme nadrobno a smícháme s jogurtem. Podle chuti přidejte trochu soli a pepře.
4. Rozdělte misku a užívejte si!
Do „mističek“ nasypte quinou a rozdělte mezi ně zeleninu, salát a hummus. Mezitím si opečte květákový řízek podle návodu na obalu. Posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a podáváme s jogurtovou omáčkou.
Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
65.2 gramů
Energie
599.1 Kiloklorie
Tuky
1 gram
Protein
15.8 gramů