Předehřejte troubu na 180℃ a nechte těsto rozmrazit. Dýni nakrájejte na části, odstraňte semínka, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostky. Dýni povařte v osolené vodě asi 15 minut. 2/3 rozmixujte na pyré ponorným mixérem nebo kuchyňským robotem.
Složení
Halloweenský dýňový koláč
Nenechte se vyděsit strašidelným obličejem! Tento vegetariánský dýňový koláč s Garden Gourmet grilovanými nudličkami je perfektním doplňkem vašich halloweenských oslav!
Příprava
Smíchejte dýňové pyré s mlékem, kysanou smetanou, sýrem a vejci. Dochuťte solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou.
Grilované nudličky Garden Gourmet smažte pár minut na troše oleje do zlatova, vyjměte je z pánve a nechte chvíli vychladnout.
Formu na pečení vymažte trochou oleje a vyložte pečicím papírem. Plátky těsta dejte k sobě. Vyválejte je na velký plát a vyložte jím pekáč.
Nalijte dýňové pyré do pekáče a rozdělte na něj kousky dýně a osmažených nudliček. Koláč pečte ve střední části trouby asi 45 minut.
Plátky listového těsta poklaďte na sebe, abyste vytvořili plát o velikosti dortové formy, položte ho na pečící papír a vyřízněte z něj ‚strašidelný‘ obličej. Potřete ho mlékem nebo vejcem a upečete dohněda na pekáči v troubě. Po upečení ho opatrně položte na koláč a ozdobte.